ALPPIHIIHTO

Ruka

Alppihiihto

Yhdistämme opiskelun ja alppilajien huippuvalmennuksen. Luomme opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä. Valmennus perustuu pitkäjänteiseen harjoittelun malliin, josta muodostuu urheilijan polku.

VALMENNUS

Alppihiihdon vuosikalenteri ja harjoitusohjelma laaditaan huipulle tähtäävän valmentautumisen ehdoilla. Tämän vuoksi säännöllinen osallistuminen harjoituksiin sekä opiskelun ja urheilun joustava yhteensovittaminen on äärimmäisen tärkeää.

Aikaisemmin menestyksekkääseen uraan riitti, että urheilija oli taitava ja kyvykäs. Alppihiihdon muuttuminen yhä ammattimaisemmaksi sekä välineiden, valmennuksen, liikuntatieteen ja fysiikkaharjoittelun edistyminen tarkoittaa sitä, että sekä alppihiihtäjän lajitaitojen että muiden urheilullisten ominaisuuksiensa tulee nykyään olla huippuluokkaa.

MAKSUT

Urheilijan lukuvuosimaksu pitää sisällään valmennuksen, kuljetukset ohjattuihin lajiharjoituksiin Rukalle ja lähituntureille sekä kaupungin liikuntatilojen maksuttoman käytön. Maksu suoritetaan kahdessa erässä, syksyllä ja talvella.

Urheilijoiden asuminen Kuusamossa kuuluu yleisen asumistuen piiriin, jota voi hakea KELA:lta.

Urheilijan itse kustannettavaksi jäävät leiri- ja kilpailumatkat kotimaassa ja ulkomailla. Näistä syntyvät kustannukset kokoaa yhteen Rukan alppihiihtoyhdistys ry. Rukan alppihiihtoyhdistys ry:n toiminta perustuu urheilijoiden, huoltajien ja yhteistyökumppaneiden rahoitukseen.

Opiskelu lukiossa ja KAO:lla on maksutonta. 

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Yläkoulutiimi 2750,00 € 1000,00 €
Kuusamon lukio tai ammattikoulu 3600,00 € 1400,00 €
Opiskelu Kuusamon ulkopuolella 6196,00 € 4340,00 €
Scroll to Top