KAJAANI

HUIPPUJEN KASVATTAJA

Yläkoulu

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

2. Aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Varusmiespalvelus

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Korkea-aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

KAJAANIN URHEILUKAMPUS

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan kuuluva Kajaanin urheilukampus tarjoaa urheilusta innostuneille tavoitteellisille nuorille alustan, jossa kasvaa ja kehittyä ja tavoitella myös huippu-urheilumenestystä.

Kajaanin akatemiatoiminta, johon liittyy opiskelu, tavoitteellinen harjoittelu sekä urheilijoille tarjottavat tukipalvelut, kulkee vuodesta 2020 alkaen nimellä Kajaanin urheilukampus. Kajaanin urheilukampus -kehittämishankkeen (2020–2022) jälkeen Kajaanin akatemiatoimintaa kehitetään edelleen, ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä tiivistetään. Tavoitteena on luoda Kajaanin alueelle eheä ja tavoitteellinen urheilijan polku sekä erilaisin tukipalveluin tukea ja ohjata nuorta kaksoisurallaan.

Kajaanissa akatemiavalmennusta tarjotaan seurojen järjestämissä yläkouluakatemiakerhoissa, Lehtikankaan koulun liikuntapainotteisella luokalla (8.luokasta alkaen), 2. asteella, ammattikorkeakoulussa sekä varusmiespalveluksessa oleville nuorille. Valmennuksesta vastaavat paikallisten urheiluseurojen ammattivalmentajat.

Lisäksi Lehtikankaan yläkoulussa toimivat liikuntaluokat, jotka ovat osa Kajaanin urheiluakatemiatoimintaa ja peruskoulusta korkea-asteelle ulottuvaa urheilijan polkua. Liikuntaluokat kattavat tällä hetkellä kaikki yläkoulun luokka-asteet.

Kajaanissa ohjattua urheiluakatemiatoimintaa järjestetään seuraavissa lajeissa: salibandy, jääkiekko, jalkapallo, kilpa-aerobic & naisten telinevoimistelu, tanssi ja uinti. Kajaanin urheilukampuksen akatemiaurheilija voi opiskella Kainuun ammattiopistossa tai Kajaanin lukiossa.

Kajaanin urheilukampuksen painopistelajien 2. asteen pääsykoepäivät: Jalkapallo 25.4.2024, Tanssi 19.4.2024, Voimistelu 25.4.2024 ja Jääkiekko 2. aste 10.4.2024

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa! Facebookissa Kajaanin urheilukampus ja Instagramissa kajaaninurheilukampus

JALKAPALLO

Pelaaminen on ilomme ja harjoittelu Intohimomme! Kajaanin urheilukampuksessa voit harjoitella ja pelata tavoitteellisesti jalkapalloa! Valmennus on kokonaisvaltaista ottaen huomioon lajitekniikat, taktiikat, voima- ja muun tukiharjoittelun, harjoituskuormituksen hallinnan sekä yksilöllisten ominaisuuksien kehittämisen.

JÄÄKIEKKO

Lätkässä kiekkoon! Matkalla huipulle. Kainuun jääkiekon veturina on jo pitkään porskuttanut Kajaanin Hokin mestisjoukkue. Kajaanin Hokki tekee muiden maakunnan jääkiekkoseurojen kanssa hyvää ja tuloksellista yhteistyötä.

KILPA-AEROBIC & NAISTEN TELINEVOIMISTELU

Voimaa, liikkuvuutta ja huikeaa vartalon hallintaa hymyssä suin! Aktiivinen, monipuolinen ja laadukas voimisteluseura on noussut nopeasti kilpa-aerobicin kainuulaisilta kisaparketeilta Suomen kartalle. Seuraan on saavutettu viimeisten vuosien aikana useita SM-mitaleita ja kansallista menestystä sekä kansainvälistä kilpailukokemusta.

SALIBANDY

Kesytä pallo ja veivaa tiesi tähtiin! Salibandy kasvaa lajina vuosi vuodelta ja se on ollut Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajina syksystä 2010 lähtien. Kainuun lippulaivana valtakunnan salibandykaukaloissa purjehtii Papas ry, jonka naisten edustusjoukkue pelaa 1. divisioonassa, ja miesten edustusjoukkue 2. divisioonassa.

TANSSI

Tanssista ammatti tai elinikäinen harrastus! Akatemiassa tanssijat voivat yhdistää toisen asteen opiskelun ja tanssitaiteen. Kajaani Dancen tanssikoulu, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia solmivat sopimuksen urheiluakatemia opintopolun mahdollistamisesta tanssijoille vuonna 2019.

UINTI

Ui kanssamme Suomen huipulle! Vuonna 2021 Kajaanin Uimaseura on tehnyt läpimurron suomalaisen uintiurheilun korkeimmalle tasolle. Uimarimme ovat saavuttaneet Ikäkausimestaruusuintien loppukilpailupaikkoja sekä saavuttaneet osallistumisoikeuden Nuorten Suomenmestaruusuinteihin laajalla rintamalla.

SUJUVA ARKI

Sujuva arki osiossa käsitellään Kajaanin suorituspaikkoja ja asumiseen liittyviä asioita. Osiossa on myös kerrottu Kajaanin kouluterveydenhuollosta ja vakuutuksista.

SUORITUSPAIKAT

KajaGymin sali sijaitsee Kajaanin Urheilukampuksen ytimessä osoitteessa Kettukalliontie 11, Kajaani. Salilla on kaksi isoa pukuhuonetta, tilava keittiö- ja toimistotilat, suihku- ja saunatilat sekä voimistelusali, jossa on myös FIG:n hyväksymä kilpa-aerobicin virallinen kilpailualusta, joustoparketti sekä kanveesi ja airtrack. Salilla on lisäksi monipuolinen välineistö voimistelun harjoitteluun sekä oheisharjoitteluun

Lisätietoja seuran nettisivuilta.

Kajaanin liikuntapuisto on pesäpallo- ja jalkapallokenttiin jakautuva kokonaisuus. Pesäpallokenttä on noin 10 700 m2, ja jalkapallokenttä noin 7200 m2. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla vain noin 500 metrin päässä Kajaanin keskustasta. Lönnrotinkatu, Sotkamontie ja rautatieasema rajaavat alueen. Liikuntapuiston osoite on Lönnrotinkatu 1, Kajaani. Alueella on myös uusi keilakeskus.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin nettisivuilta. Sijainti kartalla

Kajaanin Pallohalli on kajaanilaisten yhteinen sisäliikuntapaikka Vimpelin urheilukeskuksen läheisyydessä osoitteessa Kuntokatu 6, Kajaani. Kajaanin Pallohalli on osakasseurojensa aktiivisessa käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin hallin täyttävät koiraharrastajat sekä pesäpalloilun ja jalkapalloilun harrastajat. Arkipäivisin pallohallia käyttävät oppilaitokset, Kainuun Prikaati sekä yritykset. Pallohallin kentän koko on 120 x 68 m, korkeus on 21 m, ja alustana on keinonurmi.

Lisätietoja Kajaanin Pallohallin nettisivuilta.

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi (os. Jokikatu 5, Kajaani) tarjoaa monipuoliset tilat ja palvelut: useita uima-altaita, hyppytornin, liukumäen sekä kuntosali-, kahvio- ja kokoustilapalvelut. Kajaanin akatemialajit käyttävät Kaukaveden tiloja monipuolisuus- ja yleisvalmennusharjoituksissaan.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin palveluoppaasta.

Kajaanin kaupungin jäähallit sijaitsevat Vimpelin urheilukeskuksen läheisyydessä osoitteessa Kuntokatu 13, Kajaani. Kajaanissa on kaksi jäähallia, vuonna 2019 valmistunut harjoitushalli sekä kilpailuissa käytettävä jäähalli.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin palveluoppaasta. Sijainti kartalla

Kajaanin Dancen tanssikoulun tilat sijaitsevat aivan Kajaanin keskustassa Raatihuoneen torin välittömässä läheisyydessä (kauppakatu 23). Tanssikoululta löytyy 3 erilaista tanssisalia, oheisvalmennus välineineen ja pukuhuoneineen.

Lisätietoja tanssikoulun nettisivuilta.

Kainuun Prikaatin urheilijat treenaavat huippuolosuhteissa kainuun prikaatilla sekä käyttävät Kajaanin ja Vuokatin suorituspaikkoja monipuoliseen harjoitteluun.

Kajaanihalli tarjoaa puitteet monipuoliseen lajiharjoitteluun. Kajaanihalli palvelee useita akatemialajeja, sillä hallilta löytyvät täysimittainen salibandykenttä, yleisurheilutilasta juoksu-, heitto- ja hyppypaikat, monipuolisilla välineillä varustettu telinevoimistelutila sekä nykyaikaisilla laitteilla oleva kuntosali.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin sivuilta. Sijainti kartalla

Yleisurheilukentällä on mahdollisuus harrastaa ja kokeilla eri lajeja, ja urheiluvälineitä on lainattavissa paikan päällä. Jalkapalloilijoiden käytössä on kaksi luonnonnurmikenttää, ja päänurmella on myös iltavalaistus. Lisäksi alueella on kesäisin neljä asfalttipintaista tenniskenttää ja kaksi luonnonjääkaukaloa talvisin.

Lisätietoja Kajaanin kaupungin sivuilta.

ASUMINEN

Kainuun ammattiopiston asuntolat ovat maksuttomia. Asuntolapaikat on tarkoitettu ensisijaisesti alle 18-vuotiaille ja ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Suurin osa asuntolassa asuvista on 15–20-vuotiaita. Solussa on 4 kahden hengen huonetta. Yhdessä solussa asuu 8 opiskelijaa. Asuntolassa on kulunvalvonta ja säännöt, joiden mukaan eletään. 

Lisätietoja Kainuun ammattioppilaitoksen asuntolasta.

Vuokra-asuntoja voit tiedustella vapailta markkinoilta tai Kajaanissa toimiva Koy Kajaanin Pietari tarjoaa vuokra-asuntoja kajaanilaisille, paluumuuttajille sekä Kajaaniin töihin tai opiskelemaan tuleville. Tervetuloa!

Lisätietoja Koy Kajaanin Pietarin vuokra-asunnoista.

Lisätietoa vuokra- ja opiskelija-asuntojen välittäjistä löydät Kajaanin kaupungin sivuilta.

MUU TUKI

Opiskelijoiden terveydenhuolto on keskitetty terveysasema VITALiin osoitteeseen Ketunpolku 1, Tieto 1, Kajaani. Terveydenhoitajan vastaanotto on auki päivittäin ilman ajanvarausta ma-pe klo 8.00–9.30. Paikalle saavuttava klo 9.00 mennessä. Puhelinaika ma–pe klo 12.00–12.45.

Kajaanin lukio: Ajanvaraus puh. 044 7974 897
KAO:
Terveydenhoitaja Minnamari Tiikkaja, puh. 044 797 4894 Liiketalouden ala Ammattiopisto Luovi VALMA-koulutus
Terveydenhoitaja Auli Pennanen, puh. 044 710 1751 Luonnonvara-ala
Terveydenhoitaja Verna Haataja, puh. 044 797 4898 Matkailu- ja ravitsemisala Hyvinvointiala Kulttuuriala
Terveydenhoitaja Virpi Leinonen, puh. 044 797 4896 Tekniikan ja liikenteen ala

Vitalissa on opiskeluterveydenhuollon lääkäri, jolle aikoja annetaan oman terveydenhoitajan kautta. Iltapäivystysasioissa yhteydenotto Kainuun keskussairaalan päivystyspoliklinikalle puh. 08 6156 2300. Sairaanhoitajan puhelinneuvonta 24 h, puh. 08 6156 6000.

Koulu-/muun tapaturman sattuessa arvioidaan vamman vakavuus tapahtumapaikalla. Jos tapaturma tapahtuu Vitalin aamuvastaanoton aikana, voi tarvittaessa mennä terveydenhoitajan vastaanotolle Vitaliin. Jos tilanne vaatii välitöntä tai samana päivänä tapahtuvaa hoitoa, potilas ohjataan suoraan keskussairaalan päivystykseen.

Kajaanin Lukion ja KAO:n opiskelijoita ovat Kajaanin kaupungin vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen piirissä akatemiaharjoitusten aikana. Tapaturman sattuessa akatemia valmentaja ohjeistaa jatkotoimista. Vakuutusasiakirjat täytetään Kajaanin Lukion kansliassa. Kanslian yhteystiedot: Sirpa Haataja puh. 044 797 0822. KAO, koulu-/muusta tapaturmasta on tehtävä tapaturmailmoitus vakuutusyhteyshenkilö Kari Lehtinen (puh. 044 715 9289) luona.

Opiekelija, mikäli tarvitset joustoa opintoihin kilpailumatkan tai valmennusleirien johdosta. Ota itse yhteyttä omaanohjaajaan tai ryhmänohjaajaan. Akatemiavalmennukseen osallistuminen työssä oppimisjakson aikana edellyttää työnantajan lupaa.

Lisätietoja Kainuun ammattiopiston opiskelijapalveluista löydät koulun nettisivuilta.

Lisätietoja Kajaanin lukion opiskelijapalveluista löydät koulun nettisivuilta.

AJANKOHTAISTA

Haemme joukkoomme lajivalmentajia

Tilaa hengittää - Sua kutsuu Kuusamo Kuusamo, Koillis-Suomen elinvoimainen keskus, tarjoaa ainutlaatuisen luonnon ja monipuoliset palvelut. Arvostamme hyvinvointia, ...
Lue lisää
Kuvassa Terhi Lehtoviita

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian asiantuntijatoiminnan ytimessä

Vuokatti-Rukan urheiluakatemia on tunnettu kyvystään tuottaa huippu-urheilijoita, jotka menestyvät niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Mutta mikä on tämän ...
Lue lisää

Lentopallovalmennus Kuusamossa -webinaari 14.2.2024

Tervetuloa tutustumaan lentopallovalmennukseen Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa Kuusamossa, jossa pelaajapolku avautuu yhteistyön kautta paikallisen seuran, Kuusamon Pallokarhujen, kanssa. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ...
Lue lisää

Haku Nilon urheiluluokalle Kuusamoon on käynnissä 8.2.2024 asti

Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Suomalaisessa urheilussa pidetään ...
Lue lisää
Kuvituskuvassa eri lajien urheilijoita. Kuvassa tietoa yhteishaku 2024 webinaarin aikataulusta. Webinaari järjestetään 18.1.2024 Zoomissa klo 18-19.30.

Vuokatin kampuksen yhteishaku 2024 webinaari vol. 2

Suuren suosion saavuttaneen yhteishaku 2024 webinaarin innoittamana Suomen monipuolisin liikunta-alan kampus järjestää toisen webinaarin Zoomissa torstaina 18.1.2024 klo ...
Lue lisää

Alppihiihdon yhteishaku

Alppikoulujen yhteishaku alkaa 1.1.2024Alppikoulut tarjoavat nuorelle mahdollisuuden yhteensovittaa tavoitteellisenurheilun ja opiskelun valmennuskeskusympäristössä. Suomessa on kolme mahdollisuutta opiskella ja ...
Lue lisää

URHEILUAKATEMIAN JA URHEILIJAN OPINTOPOLUN KEHITTÄMISHANKE

EU_Euroopan_sosiaalirahasto
VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb

Yhdistä laadukas lajiharjoittelu joustavaan opiskeluun Kajaanin Urheilukampuksessa, yläkoulusta korkea-asteelle saakka. Tarjoamme tukea ja sujuvuutta kaksoisuran eri vaiheissa, juuri sinulle räätälöidyillä ratkaisuilla.

KAJAANIN AKATEMIAVALMENNUKSESTA VASTAAVAT SEURAT

Papas ry logo
Kajaanin Junnu Hokki logo
Kajaanin Haka logo
Kajaanin Kipinä logo
Kajaani Gymnastics logo
Kajaani Dance logo
KAUS logo
Scroll to Top