RUKA

HUIPPUJEN KASVATTAJA

Yläkoulu

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

2. Aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Varusmiespalvelus

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Korkea-aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

RUKAN URHEILUKAMPUS

Kuusamossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa valmentautuminen ja opiskelu yhdistyvät joustavasti ja yksilöllisesti. Toiminnan keskuksena toimivat Ruka ja Kuusamo sekä muut Pohjois-Suomen tunturit. Lumettomalla kaudella lajiharjoittelussa hyödynnetään Keski-Euroopan jäätikköolosuhteita.

Perustamisvuodesta 1995 lähtien toiminnassa ovat olleet mukana Kuusamon kaupunki, Rukakeskus Oy, Ski Sport Finland ry sekä Suomen lumilautaliitto. Myös Suomen Olympiakomitea on yhteistyössä mukana. Rukan alppikoulu on osa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia on osa Suomen virallista alppi- ja freetylehiihdon sekä lumilautailun valmennusjärjestelmää, joka mahdollistaa urheilijoille ympärivuotisen valmentautumisen ammattivalmentajien johdolla. Urheilijat on jaettu tasoryhmiin, joissa jokainen voi harjoitella yksilöllisen harjoitussuunnitelman mukaan ammattivalmennuksessa yläasteelta urheilijan ammattiuralle asti.

ALPPIHIIHTO

Yhdistämme koulunkäynnin ja alppilajien huippuvalmennuksen. Luomme opiskelijoille mahdollisuuden kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä. Valmennus perustuu pitkäjänteiseen harjoittelun malliin, josta muodostuu urheilijan polku.

FREESKI

Tavoitteenamme on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.

Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet freeski-lajin harjoittamiseen toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo ja Ruka.

LUMILAUTAILU

Lumilautavalmennuksen tavoitteena on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.
Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet lumilautailun harjoittamiseen toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Ruka ja Kuusamo.

SUJUVA ARKI

Sujuva arki osiossa käsitellään Rukan suorituspaikkoja ja asumiseen liittyviä asioita. Osiossa on myös kerrottu Rukan kouluterveydenhuollosta.

SUORITUSPAIKAT

Toimintaympäristömme keskuksena toimivat Kuusamo, Ruka ja muut Pohjois-Suomen tunturit. Syksyllä hyödynnämme jäätiköitä ja halleja harjoittelussa ja valmistautuessa kilpailukauteen. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle Lapin tuntureilla hyödyntäen viimeiset yöpakkaset ja lumiolosuhteet.

Oheisharjoittelu tapahtuu Kuusamon ainutlaatuisessa ympäristössä mm. Kuusamon liikuntakeskuksessa, urheilukentällä ja upeassa luonnossa.

Oheisharjoittelu tapahtuu Kuusamon ainutlaatuisessa ympäristössä mm. Kuusamon liikuntakeskuksessa, urheilukentällä ja upeassa luonnossa.

ASUMINEN

Asuminen on järjestetty Kuusamossa Opparilla, joka sijaitsee aivan kampuksen läheisyydessä. Opparilta löytyy 16 kpl 50 m2:n ja 7 kpl 46 m2:n huoneistoja, joissa on yhteinen eteinen, keittiö (46 m2:n asunnoissa keittokomero) ja pesuhuone. Opparin osoite on Nuottatie 20-22, Kuusamo. Asunnot ovat ns. soluasuntoja, jossa vuokralaisella on käytössään oma lukollinen huone sekä toisen opiskelijan/asukkaan kanssa jaettava yhteinen keittiö- ja saniteettitila. Huoneistot ovat kalustamattomia, joten oma sänky ja kirjoituspöytä on syytä tuoda mukana.

Huoneistot on remontoitu kauttaaltaan vuonna 2018, jolloin pesuhuoneet on laatoitettu ja niihin on lisätty lattialämmitys, rättipatteri ja pyykinpesukone. Kaikista huoneistoista löytyy nykyaikainen keittiö hyvällä varustuksella (apk, jk/pk, erillisuuni, liesitaso ja liesituuletin). Eteisestä löytyy lisäksi kuivauskaappi.

Vaatehuolto onnistuu omasssa huoneistossa kisareissujen välissä, eikä ruuhkaa pyykkikoneelle ole. Kaikissa huoneistoissa on langaton nettiyhteys opiskelua varten.

Huoneistojen vuokra on 50 m2:n asunnossa 307,00 €/kk ja 46 m2:n asunnossa 282,00 €/kk/urheilija. Lisäksi tulee vesi- ja sähkömaksu kulutuksen mukaan 50/50-jaolla huoneistokohtaisesti. Kesä-heinäkuussa huoneiston vuokra on 100,00 €/kk/urheilija, kun asuntoa ei käytetä asumiseen -huoneistoa ei tarvitse tyhjentää eikä avaimia luovuttaa.

Hakemuksen asuntoon voi lähettää Minna Jokiaholle, minna@jokiaho.fi, puh: 0405670472

Jokaiselle lajiryhmälle on rakennettu suksienhuoltotila tarvittavine  ilmanvaihtolaitteistoineen. Suksihuoneella vietetään aikaa päivittäin, joten yhteiset puhtaanapitosäännöt tulee opetella.

Valmentajien työtilat löytyvät Opparilta B-rapusta. Kerhohuone ”venyttelytila” valmistui syksyllä 2019. Venyttelytilassa löytyy kuntosali, jossa mm. spinning-pyörät, käsipainot, kahvakuulat, kuntopallot, tasapainolaudat ja venyttelymattoja.MUU TUKI

Kuusamon kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat tarkoitettu Kuusamossa sijaitsevien lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammatillista aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Terveystarkastus järjestetään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana ja terveystarkastukseen kuuluvat terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottoajat. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai hakeutua vastaanotolle opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitajalle voi varata ajan myös Wilman kautta tai soittaa suoraan:
Hanna Pitkänen, terveydenhoitaja
Matkapuhelin 040 860 8829
hanna.pitkanen@kuusamo.fi

AJANKOHTAISTA

Golf liittyy uutena lajina Vuokatissa järjestettävien yläkoululeirien lajivalikoimaan

Golfin polku avautuu nyt innostuneille nuorille golfareille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja kasvaa tavoitteellisiksi urheilijoiksi. Vuokatti-Ruka urheiluakatemian yläkoululeirit ...
Lue lisää

Ville Maunuksela palkittiin Sotkamon urheilulukion vuoden valmentajana

Ville Maunuksela on esimerkki sitoutuneesta ja omistautuneesta valmentajasta, joka on sitoutunut kehittämään urheilijoita yksilöinä, ja hän on mukauttanut ...
Lue lisää

Psyykkisen valmennuksen asiantuntijan paikka avautuu huippu-urheilun eturintamassa Vuokatissa

Haluatko olla mukana luomassa menestystarinoita suomalaisessa huippu-urheilussa? Haemme juuri sinua innostunutta ja kunnianhimoista psyykkisen valmennuksen asiantuntijaa vahvistamaan asiantuntijatiimiämme. ...
Lue lisää

Sotkamon urheilulukion oppilaita palkittiin FLooran päivänä

Flooran päivänä perinteisesti palkitaan ja jaetaan stipendejä Sotkamon urheilulukion oppilaille, jotka ovat menestyneet niin opinnoissa, kuin myös urheilussa ...
Lue lisää

Yhteistyö huippu-urheilussa jatkuu ja vahvistuu – valtakunnallisten toimijoiden kanssa sovitaan työnjaosta yhteistyösopimuksin

Huippu-urheilun toimijoiden rooleista ja työnjaosta sovitaan kuuden valtakunnallisen toimintaympäristön kanssa sopimuksella, jossa sopijaosapuolena on Olympiakomitean ja urheiluakatemian lisäksi ...
Lue lisää

Huippujääkiekon sekä pelaajapolun kehittämistä – Vuokatin huippu-urheilukeskittymä ja Oulun Kärpät yhteistyöhön

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia, Vuokatti Sport, Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikkö ja Oulun Kärpät yhdistävät voimansa pitkäaikaiseen ja strategiseen yhteistyöhön ...
Lue lisää

Korkeatasoinen valmennusosaaminen, lajeille hyvät olosuhteet, laadukas asiantuntijatoiminta valmentautumisen tukena ja kaksoisuramahdollisuudet yhteistyössä oppilaitosten kanssa tarjoavat erinomaiset puitteet urheilijoiden valmentautumiselle.

Kuusamon kampus tarjoaa tasokasta opetusta modernissa ja joustavassa oppimisympäristössä huomioiden tavoitteellisen urheilun vaatima ajankäyttö parhaissa olosuhteissa.

RUKAN AKATEMIAVALMENNUKSESTA VASTAAVAT SEURAT

Scroll to Top