USEIN KYSYTTYÄ

Usein kysyttyä

Täsltä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, ota rohkeasti yhteyttä.

Sotkamon lukiossa A-kielenä on englanti. Ruotsi A on mahdollista myös suorittaa, (itsenäinen meidän oman opettajan ohjaama ja mahdollisesti lähiopetus jos tarpeeksi monta osallistujaa). Venäjä A-kielelle löytyy myös oma opettaja. Muut kielet verkko-opintoina.

Sotkamon lukiossa sairastapauksissa otetaan yhteyttä kouluterveydenhoitaja Eeva Heikkiseen. Akatemialla hyvä yhteistyö paikallisten terveydenhuollon ammattilaisten kanssa: Pihlajalinna

Sotkamossa toimii asuntolanohjaajana Miikka Rönkä.

Voi olla, mutta ei ole välttämättä tarpeellinen. Akatemian valmentajat ovat paljon harjoituksissa mukana ja näin ollen valmentavat urheilijoita jo todella paljon. Henkilökohtaiset tarpeet huomioidaan valmennuksessa. Lisäksi valmentajien kanssaan voi sopia, että he toimivat ns. henkilökohtaisena valmentajana.

Aloituspaikkoja Sotkamon lukiossa on sekä yleis- että urheilulinjalla 55, yhteensä siis 110 aloituspaikkaa. Jos yleislinjalla ei ole 55 aloittajaa, voimme käyttää urheilulinjalla yli 55 aloituspaikkaa, kunhan emme ylitä kokonaisaloituspaikkamäärää 110.

Sotkamossa minimikriteerit ovat lajiliittopisteet 2,0. Pääsykokeet, raja 2,5. Sotkamon lukion sivulla löytyy lajikohtaiset pääsykoevaatimukset. Lukuaineiden ja liikunnan numeron keskiarvo 7,5.

Urheilulinjalle on päässyt toistaiseksi kaikki joiden valintakriteerit ovat täyttyneet

Haku urheilulukioon tapahtuu opintopolun kautta! 

Sotkamon lukiossa yleislinjalaisille pystytään tarjoamaan joitain harjoituksia viikossa, riippuen lukujärjestyksestä.

Yleislinjalaisena voi ”nousta” urheilulinjalle nelosjakson jälkeen, jos tulokset, testit ja sitoutuminen ovat parantuneet ja taso on
noussut.

Yleislinjalaisille ei pystytä tarjoamaan niin yksityiskohtaista valmennusta kuin urheilulinjalaisille

Kyllä on. Kelan sivuilta lisää tietoa. Lisäksi kannattaa tsekata Sotkanmaan nettisivut, jossa opiskelija-asunnoista infoa ja Sotkanmaan henkilökunnan yhteystiedot. sotkanmaa.fi

Sotkamo: https://www.sotkamonlukio.fi/hakijalle/hakuohjeet/urheilulukion-paasykokeet/

Scroll to Top