FREESKI

Ruka

FREESKI

Tavoitteenamme on yhdistää koulunkäynti ja urheilu sekä luoda opiskelijoille mahdollisuus kehittyä opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.

Tarjoamme asiantuntevaa valmennusta ja huippuolosuhteet freeski-lajin harjoittamiseen toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo ja Ruka.

 

Freeski on talviurheilulaji, jonka suorituspaikkoina toimivat muun muassa erilaiset hyppyrit, lumi-kourut ja kaiteet. Freeski-urheilijan välineisiin kuuluu twintip-sukset, jotka mahdollistavat laskemisen etu- ja takaperin. Freeski tuli tunnetuksi isommalle yleisöille vuoden 2014 talviolympialaisissa, jossa slopestyle ja superpipe tekivät olympiadebyyttinsä. Freeski-urheilijan lajisuoritus koostuu monesta eri osasta, kuten vauhdinotosta, hyppyrille lähestymistä, ponnistuksesta, ilma-lennosta ja alastulosta.

 

Syksyllä hyödynnämme säilölumiolosuhteita ja keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle hyödyntäen Rukan pitkän laskukauden.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemialla on hyvät olosuhteet lajin harjoittamiseeen. Rukalla kautemme alkaa lokakuun alussa ja päättyy äitienpäivään.

Tavoitteenamme on luoda toimiva ympäristö koulun, työn ja laskemisen välillä. Rukalla tarjoamme myös mahdollisuuden jatkaa freeskiuran rakentamista 2. asteen koulutuksen jälkeen, työn tai jatko-opintojen ohessa.

Kysymykset ja lisätietoa saa valmentajilta. Ota rohkeasti yhteyttä!

MAKSUT

Urheilijan lukuvuosimaksu pitää sisällään valmennuksen, kuljetukset ohjattuihin lajiharjoituksiin Rukalle ja lähituntureille sekä kaupungin liikuntatilojen maksuttoman käytön. Maksu suoritetaan kahdessa erässä, syksyllä ja talvella.

Urheilijoiden asuminen Kuusamossa kuuluu yleisen asumistuen piiriin, jota voi hakea KELA:lta.

Urheilijan itse kustannettavaksi jäävät leiri- ja kilpailumatkat kotimaassa ja ulkomailla. Näistä syntyvät kustannukset kokoaa yhteen Rukan alppihiihtoyhdistys ry. Rukan alppihiihtoyhdistys ry:n toiminta perustuu urheilijoiden, huoltajien ja yhteistyökumppaneiden rahoitukseen.

Opiskelu lukiossa ja KAO:lla on maksutonta. 

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Yläkoulutiimi 2750,00 € 1000,00 €
Kuusamon lukio tai ammattikoulu 3600,00 € 1400,00 €
Opiskelu Kuusamon ulkopuolella 6169,00 € 4340,00 €
Scroll to Top