VUOKATTI

HUIPPUJEN KASVATTAJA

Yläkoulu

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

2. Aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Varusmiespalvelus

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

Korkea-aste

Tutustu oppiasteisiin Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa

VUOKATIN URHEILUKAMPUS

Menestystä opiskeluun ja urheiluun Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa! Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun yläkoulusta alkaen aina korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka.

Varmistamme, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa. Kansainvälisesti menestyviä urheilijoita ja joukkueita on enemmän. Toimimme eettisesti kestävästi. Koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti. ​

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajit Vuokatissa ovat ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, yhdistetty, pesäpallo, lentopallo, suunnistus, uinti ja e-urheilu. Urheilijat opiskelevat paikallisissa oppilaitoksissa ja valmentautuvat Vuokatin ja Rukan huippuolosuhteissa.

Tunnettuja kasvattejamme ovat muun muassa Enni Rukajärvi, Rene Rinnekangas, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski (Lähteenmäki), Kaisa Mäkäräinen, Mari Eder (Laukkanen), Kalle Palander, Marcus Sandell, Andreas Romar, Roope Korhonen… Oletko sinä seuraava?

 

 

AMPUMAHIIHTO

Samaa latua Kaisa Mäkäräisen ja Mari Ederin kanssa?
Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille.

E-URHEILU

Oletko sinä seuraava huippulupaus e-urheilussa? Tähtäätkö FPS-pelisi huipulle? Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille urheilijoille. Nyt uutena lajina Vuokatti-Rukaurheiluakatemiaan mukaan on ilmestynyt elektroninen urheilu.

JÄÄKIEKKO

Jääkiekkoilijan polku alkaa yläkouluvaiheesta jatkuen toiseen asteen opintoihin Sotkamon urheilulukioon tai Kainuun ammattiopistoon. Toisen asteen opintojen jälkeen on mahdollista suorittaa varusmiespalvelus Kainuun prikaatissa ja jatkaa edelleen korkea-asteen opintoihin akatemiaurheilijana.

LUMILAUTAILU

Peetu, Enni, Roope, Rene, sinä?
Yhdistä koulunkäynti ja lautailu Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa monien huippulautailijoiden tavoin. Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja lautailun yhdistämisen aina yläkoulusta korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka.

MAASTOHIIHTO

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa?
Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille.

PESÄPALLO

Tie huipulle on auki!
Pesäpallo on alusta asti ollut lumilajien ohella Sotkamon urheilulukion nuolenkärkilaji. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi.

SUUNNISTUS

Oikea suunta urheilu-uralle Vuokatista!
Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti tarjoavat suunnistajille loistavat puitteet menestykseen. Tähän kun lisätään VuokattiSportin vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus.

UINTI

Matkalla menestykseen altaassa ja opinnoissa?
Uinti on ollut lajivalikoimassamme vuodesta 2009. Vuoden 2018 syksystä lukien uinti on kuulunut myös yläkoululeiritysohjelmaan. Uimareiden määrä on koko ajan kasvanut, ja uinti onkin noussut yhdeksi kärkilajeistamme.

SUJUVA ARKI

Sujuva arki osiossa käsitellään Vuokatin harjoitusolosuhteisiin, suorituspaikkamaksuihin ja asumiseen liittyviä asioita. Osiossa on myös kerrottu Vuokatista ja sen mahdollisuuksista vapaa-ajan harrastamiselle sekä ajanvietolle.

SUORITUSPAIKAT

Vuokatti sijaitsee Sotkamon kunnassa ja on yksi Suomen monipuolisimpia, ympärivuotisia urheilu- ja matkailupalveluja tarjoava aluekokonaisuus, joka on tunnettu kansainvälisenä valmennuskeskuksena ja koko perheen matkailukohteena. Vuokatissa panostetaan huippuolosuhteiden kehittämiseen voimakkaasti. Lumivarman Vuokatin latureitistön pituus on 150 km, josta valaistua latua on 32 km. Rullahiihtorata (uusittu 2023), 36-paikkainen ampumarata, hyppyrimäet, Vuokatinrinteiden park hyppyreineen, vaellusreitit, Vuokattihalli uimahalleineen ja liikuntasaleineen, hyvin varustetut kuntosalit sekä keväällä 2020 uudistettu telinevoimistelusali takaavat loistavat harjoitteluolosuhteet kaiken ikäisille urheilijoille. Vuokattiareena tarjoaa jääkiekolle ja muille jäälajeille mahtavan olosuhteen ympäri vuoden mm. kahden jään ansiosta.

Urheilijan testauspalveluja on kehitetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla urheilijan kehittymisen seurantaa. Testauksessa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa ja käytännönläheinen tutkimuksellinen näkökulma ohjaa toimintaa.

Sotkamon kuntakeskuksen (jossa mm. lukio sijaitsee) ja Vuokatin taajaman välimatka on noin seitsemän kilometriä. Sotkamon keskustassa sijaitsee muun muassa tunnettu Hiukan pesäpallostadion. Vuokatissa harjoittelupaikat ja opiskelija-asuntola ovat samassa pihapiirissä. Myös lääkäri- ja testauspalvelut, valmentajatilat, ruokailut, huolto- ja vapaa-ajan tilat yms. sijaitsevat kaikki lähellä opiskelija-asuntoja.

VuokattiSportin ympäristö tarjoaa loistavat puitteet niin ohjatulle kuin omatoimisellekin harjoittelulle. Kaikkien urheiluakatemialaisten tulee lunastaa itselleen kausikortti suorituspaikkojen käyttämiseksi. Kausikortit ovat voimassa koko vuoden 1.8.–31.7. Kunkin urheilijan tulee maksaa kausikortti ennen lukuvuoden alkamista. Suoritusmaksut Vuokatti Sport Resort Oy:n tilille Osuuspankki FI02 5436 0920 1182 08 viitteellä ”urheiluakatemia vuosi 2023-2024”. Kortin saa urheiluopiston vastaanotosta maksukuittia näyttämällä. Alla hintaluokat ja suorituspaikat lajeittain. Puolivuosi ja jaksokävijät punaisella.

Vuokattiareena:
Uinti 2,5 € / kerta.
Kuntosali 15:30 jälkeen 2,5€
Vapaita pelivuoroja esim sulkapallo voi kysyä Areenan vastaanotosta. Myös padel klo 15:30 asti.

1. Lähetä selkeä kasvokuvasi sähköpostilla osoitteeseen sporthotel@vuokattisport.fi
2. Liitä mukaan nimesi ja lajisi
3. Maksa kauden suorituspaikkamaksusi
4. Esitä maksukuitti Urheiluopiston vastaanotossa noutaessasi korttisi
5. Pidä muovinen urheilijakortti mukanasi treeneissä
6. Hiihtolajit/ Ensilumenlatu/ oma harjoittelu: Ranneke näkyville, saat sen hiihtotunnelista!

Mahdollisen koronapandemian tai suorituspaikkojen käyttöä rajoittavissa tilanteissa käyttämättä jääneitä ajankohtia ei hyvitetä.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

ASUMINEN

Opiskelija-asuntola Sompala sijaitsee VuokattiSportin välittömässä läheisyydessä. Tärkeimmät harjoituspaikat sijaitsevat aivan asuntolan vieressä. Lyhyet välimatkat mahdollistavat valmentautumisen ennen ja jälkeen oppituntien. Aikaa jää myös palautumiseen sekä läksyjen lukuun. Pyrkimys on sijoittaa opiskelijat asumaan asuntolaan, jotta he saavat sujuvan startin itsenäiseen asumiseen. Sompalan arjessa mukana on asuntolaohjaaja, joka huolehtii asuntolaelämän sujuvuudesta. Lisäksi Sompalassa toimii Sompalan hallitus, joka järjestää opiskelijoille aktiviteetteja ja tuo esille asukkaiden näkemyksiä esimerkiksi asumisolosuhteisiin liittyen.

Sompalan asunnot ovat 2-3 henkilön soluja, muutama yksiökin löytyy. C- ja D-talon asunnoissa on astianpesukone ja kuivauskaappi. Kaikkien asukkaiden käytössä on sauna, pyykinpesutupa, kuivaushuone, lukolliset välinevarastot sekä nykyaikaiset suksien ja lautojen voitelutilat. Jos ruokaa ei halua tai ehdi laittaa itse, hiihtoputken ruokala Kultalusikassa on maanantaista torstaihin mahdollisuus maksulliseen päivällisruokailuun. Tämän lisäksi myös VuokattiSportilla on mahdollista ruokailla. Lukioon asuntolasta (ja Urheiluopistolta) on matkaa 7 km, jonka opiskelijat kulkevat esimerkiksi linja-autolla tai polkupyörällä.

Opiskelu urheilulukiossa merkitsee useimmille elämänmuutosta eli muuttoa pois kotoa. Opiskelijan ja hänen vanhempiensa on heti alussa syytä tiedostaa, että asuminen kodin ulkopuolella vaatii opiskelijalta itsenäisyyttä ja itsekuria. Opiskelusta ja omasta asumisesta on koulun ohjauksesta huolimatta huolehdittava oma-aloitteisesti. Urheilu ja opiskelu ovat molemmat yhtä tärkeitä. Opiskelija-asuntolassa asuminen edellyttää myös muiden huomioon ottamista. Asuntola on päihteetön.

Asumisesta saa lisää tietoa Sotkanmaan toimistolta puh. 044 750 2742.

 

A,B-talot 11,50 €/m2
258,75 €/kk/huone kolmiossa, 258,75 €/kk kaksiossa

C-talo 12,70 €/m2
304,80 €/kk/huone kolmiossa, 317,50 €-320,68 € kaksiossa, 469,90 € yksiössä

D-talo 13,55 €/m2
342,14 €-345,53 €/kk/huone

Opiskelija voi hakea Kelalta yleistä asumistukea. 17 vuotta täyttänyt opiskelija voi saada lisäksi opintorahaa. Vanhempien tulot voivat vaikuttaa asumistuen ja opintorahan suuruuteen alle 20-vuotiailla. Tarkempia tietoja asumistuesta kannattaa kysyä paikallisesta KELAn toimistosta tai käydä verkko-osoitteessa www.kela.fi.

AJANKOHTAISTA

Freeski yläkoululeirit Rukalla

Freeski-yläkoululeirit Rukalla ovat tärkeä osa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Niiden tavoitteena on tuoda lajin tulevaisuuden lupaukset systemaattisen valmennuksen piiriin. Toiminta ...
Lue lisää

Haemme joukkoomme lajivalmentajia

Tilaa hengittää - Sua kutsuu Kuusamo Kuusamo, Koillis-Suomen elinvoimainen keskus, tarjoaa ainutlaatuisen luonnon ja monipuoliset palvelut. Arvostamme hyvinvointia, ...
Lue lisää
Kuvassa Terhi Lehtoviita

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian asiantuntijatoiminnan ytimessä

Vuokatti-Rukan urheiluakatemia on tunnettu kyvystään tuottaa huippu-urheilijoita, jotka menestyvät niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Mutta mikä on tämän ...
Lue lisää

Lentopallovalmennus Kuusamossa -webinaari 14.2.2024

Tervetuloa tutustumaan lentopallovalmennukseen Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa Kuusamossa, jossa pelaajapolku avautuu yhteistyön kautta paikallisen seuran, Kuusamon Pallokarhujen, kanssa. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ...
Lue lisää

Haku Nilon urheiluluokalle Kuusamoon on käynnissä 8.2.2024 asti

Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Suomalaisessa urheilussa pidetään ...
Lue lisää
Kuvituskuvassa eri lajien urheilijoita. Kuvassa tietoa yhteishaku 2024 webinaarin aikataulusta. Webinaari järjestetään 18.1.2024 Zoomissa klo 18-19.30.

Vuokatin kampuksen yhteishaku 2024 webinaari vol. 2

Suuren suosion saavuttaneen yhteishaku 2024 webinaarin innoittamana Suomen monipuolisin liikunta-alan kampus järjestää toisen webinaarin Zoomissa torstaina 18.1.2024 klo ...
Lue lisää

Menestystä opiskeluun ja urheiluun Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa! Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun yläkoulusta alkaen aina korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka.

VUOKATIN AKATEMIAVALMENNUKSESTA VASTAAVAT SEURAT

Sotkamon Jymy logo
Vuokatti Team Sport logo
Scroll to Top