PESÄPALLO

Vuokatti

PESÄPALLO

Tie huipulle on auki!
Pesäpallo on alusta asti ollut lumilajien ohella Sotkamon urheilulukion nuolenkärkilaji. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on, että urheilija oppii harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilun vaatimustason mukaisesti. Vuosikymmenten ajan se on kasvattanut huippu-urheilijoita lajin pariin ja luonut pohjan kotikylän ylpeyden, Sotkamon Jymyn, menestykselle. Roope Korhonen, Mikko Kemppainen, Essi Kylli, Henna Juka ja lukuisat muut meritoituneet tähtipelaajat ovat saaneet oppinsa Sotkamosta.

Harjoittelun taidon lisäksi urheilijat saavat ammattitaitoista valmennusta omien lajitaitojensa ja oman pelitaktiikkansa kehittämiseen. Fyysistä, lajitaidollista ja taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan teoriaopetuksella. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee hyödyntämään sitä omassa valmentautumisessaan.

 

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa pesäpalloilijan urheilijan polku kulkee yläkoululeirityksistä 2. asteen ja Kainuun prikaatin kautta aina korkeakouluopintoihin saakka.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Scroll to Top