TIETOA MEISTÄ

HISTORIAA

Akatemian historia alkaa vuonna 1976 perustetusta Sotkamon liikuntalukiosta. Vuonna 1994 liikuntalukio sai virallisen urheilulukio-statuksen ja nimi muuttui Sotkamon urheilulukioksi. Tutustu lisää Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian historiaan.

ARJEN TOIMINTAMALLI

Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa tarjoamme kansainvälisen huipputason valmennuksen sekä asiantuntijatoiminnan, Suomen parhaat olosuhteet ja turvallisen ilmapiirin, jotka tukevat nuoren opiskelua, tavoitteellista urheilua ja hyvinvointia.

SUJUVA ARKI

Sujuva-arki Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Tutustu lisää sujuvaan arkeen kampuskohtaisesti.

KAKSOISURA

Suomalaiseen urheiluun kuuluu vahvana pyrkimys siihen, että urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tätä ajattelutapaa kutsutaan kaksoisuraksi. Suomalainen kaksoisura alkaa yläkouluvaiheesta ja jatkuu aina huippu-urheilu –uran päättymisen jälkeiseen urasiirtymään.

ASIANTUNTIJATOIMINTA

Nykyaikainen huippu-urheilu kehittyy ja ammattimaistuu kovaa vauhtia. Valmennuksen avuksi on saatavilla paljon tutkittua tieteellistä tietoa niin urheilijan fyysiseen harjoitteluun kuin vaikka urheilijan mieleenkin liittyen. Tutustu lisää Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian asiantuntijatoimintaan.

TUTKIMUS- JA KEHITYSTOIMINTA

Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan Tutkimus- ja kehitystoiminnan tavoitteena on tuottaa OVK:n lajeille (Ampumahiihto, Maastohiihto, Yhdistetty, Alppihiihto, Freestyle, Lumilauta ja Mäkihyppy) valmennusta tukevaa tietoa.

TUNNUSLUKUJA

Kuinka monta urheilijaa, valmentajaa, asiantuntijaa, oppilaitosta ja lajia Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa on? Tutustu lisää Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tunnuslukuihin.

WEBINAARIT

Menikö webinaariin osallistuminen ohi? Ei hätää, täältä pääset tutustumaan pidettyihin webinaariin.

Scroll to Top