MAASTOHIIHTO

Vuokatti

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään valmennusosaaminen ja VuokatinSportin vankat perinteet, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa maastohiihtäjän urheilijan polku alkaa yläkoululeirityksestä. Toisen asteen opintojen jälkeen on mahdollista suorittaa varusmiespalvelus Kainuun prikaatissa Urheilukoulun lumilajien ryhmässä. Lisäksi alueella on tarjolla useampia mahdollisuuksia suorittaa korkeakouluopintoja, joita on räätälöity huippu-urheilijoille sopiviksi.

Kuvituskuvassa maastohiihtäjä sekä tietoa yhteishausta 2024. Hakuaika on 20.3-19.3.2024.

Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti urheilu-unelmaasi?

Oletko etsimässä paikkaa, jossa voit kehittää taitojasi urheilun ja koulutuksen parissa? Etsitkö paikkaa, jossa voit kasvaa urheilijana ja ihmisenä samanaikaisesti? Vuokatti-Ruka urheiluakatemia on täydellinen valinta sinulle!

 

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yhtenä valtakunnallisena erityistehtävänä toimiva Sotkamon urheilulukio on neljä kertaa palkittu Suomen parhaana urheiluoppilaitoksena. Täällä sinulla on mahdollisuus kehittyä urheilijana ja samalla saada laadukasta koulutusta, joka valmistaa sinut elinikäiseen oppimiseen.

 

Hae mukaan yhteishaussa 2024 ja aloita matkasi kohti unelmiesi urheilu-uraa ja koulutusta!

Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä. Asuntola sijaitsee VuokatinSportin pihapiirissä, joten hiihtoladut ja rullarata ovat aivan vieressä. Vuokatin vaaran mahdollisuudet aukeavat myös kotiovelta. Vaaralta löytyy monipuoliset olosuhteet harjoitteluun niin kesällä kuin talvella, mm. UKK-vaellusreitti ja asfaltoitu tie vaaran päälle rullahiihtoharjoittelua varten. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Scroll to Top