MAASTOHIIHTO

Vuokatti

Maastohiihto

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa?
Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään valmennusosaaminen ja VuokatinSportin vankat perinteet, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa maastohiihtäjän urheilijan polku alkaa yläkoululeirityksestä. Toisen asteen opintojen jälkeen on mahdollista suorittaa varusmiespalvelus Kainuun prikaatissa Urheilukoulun lumilajien ryhmässä. Lisäksi alueella on tarjolla useampia mahdollisuuksia suorittaa korkeakouluopintoja, joita on räätälöity huippu-urheilijoille sopiviksi.

 

Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä. Asuntola sijaitsee VuokatinSportin pihapiirissä, joten hiihtoladut ja rullarata ovat aivan vieressä. Vuokatin vaaran mahdollisuudet aukeavat myös kotiovelta. Vaaralta löytyy monipuoliset olosuhteet harjoitteluun niin kesällä kuin talvella, mm. UKK-vaellusreitti ja asfaltoitu tie vaaran päälle rullahiihtoharjoittelua varten. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Scroll to Top