Suunnistus harjoituspaikat - Vuokatti

Suunnistus Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksessä

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajikirjoon kuuluvat suunnistus ja hiihtosuunnistus. Suunnistusväki muistaa Vuokatin maastot vuoden 2013 MM-kisoista ja lukuisista rastiviikoista, joita täällä on järjestetty. Sotkamossa on hienot ja haastavat maastot sekä paljon uusia karttoja! Vuokatinvaaralle on haettu Jukolan viestiä vuodelle 2027 tai 2028, mikä kertoo maastojen vaativuudesta.

Yläkoululeirityksen lajivalmennus, majoitukset, ruokailut ja  päivittäiset kouluopinnot  järjestetään Vuokatin urheiluopistolla. Opistolla on myös oma läksyvalvoja, joka huolehtii koulunkäynnistä leirien aikana. Lajivalmennuksesta vastaa Hannu Airila. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yhteyshenkilö yläkoululeirityksessä on Jussi Simula.

Yläkoululeiritykseen kuuluu neljä leiriä. Talvella leiriläinen voi valita lajipainotuksen mukaan hiihtosuunnistusleirin (leiri 3) tai sprinttisuunnistusleirin (leiri 4). Halutessaan leiriläinen voi osallistua molemmille leireille.

Yläkoululeirityksen kohderyhmänä ovat kilpasuunnistusta tavoitteellisesti harjoittelevat 7., 8. ja 9. luokilla

opiskelevat 13 - 15 –vuotiaat nuoret.

Leirit:

Leiri 1: 25.-30.8.2024

Leiri 2: 27.10.–1.11.2024 Ensilumenlatu on halukkaille käytössä

Leiri 3: 26.1–31.1.2025 Hiihtosuunnistusleiri (valinnainen)

Leiri 4: 23.–28.3.2025 Sprinttisuunnistusleiri (valinnainen)

Leiri 5: 18.–23.5.2025

Leiritykseen valituilta urheilijoilta edellytämme sitoutumista leiritykseen ja osallistumista koko kauden kattavaan leiritykseen. Leiriviikot alkavat sunnuntaina ja päättyvät seuraavan viikon perjantaina pois lukien viimeinen leiri, joka on juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaista perjantaihin.

Harjoittelu

Leireillä harjoitellaan vähintään kaksi kertaa päivässä valmentajien johdolla. Painopisteinä harjoittelussa ovat fyysiset ominaisuudet, lajitaidot ja Olympiakomitean Kasva urheilijaksi - kirjojen aiheet. Näihin kuuluvat mm. psyykkiset taidot ja urheilijan ravinto. Lisäksi leireillä pidetään harjoitusanalyysejä ja luentoja, jotka ovat etäyhteyden välityksellä avoimia myös leiriläisten huoltajille.

Hinta

Yläkoululeirityksen hinta on  81 €/vrk/hlö. Sisältäen täysihoidon urheiluopistolla  ja valmennuksen. Lisäksi yhdellä leirillä materiaalimaksu 25 €, johon kuuluu VRUA -tuotteita ja Kasva urheilijaksi - kirja.

Miten

Yläkoululeiritykseen haetaan sähköisellä hakemuksella. Haku päättyy su 30.6.2024.

Linkki hakemukseen

Lataa esite

Lisätietoa Valmentaja Hannu Airila 0503219714 hannu.airila@vrua.fi
Yläkoululeirityksen yhteyshenkilö Jussi Simula 0443716364 jussi.simula@vrua.fi

Scroll to Top