RUKA - LEIRITOIMINTA

YLÄKOULULEIRIT

Kansallinen yläkoululeiritys on suunnattu 7-9v lk. oppilaille. Alppihiihdon Ysitiimi on suunnattu 9 lk. oppilaille.  Molempien leiritysmuotojen sisältöön kuuluu kasva urheilijaksi kirjojen opetussisältö sekä monipuolinen fysiikka- ja lajiharjoittelu.

Kansalliset  yläkoululeirit ovat tiiviisti ohjattuja ja oiva paikka nuorelle harjoitella itsenäistymisen taitoja pienellä aloituskynnyksellä.

Ysitiimin toiminta on jatkumoa kansalliselle yläkoulutoiminnalle ja opetussisällöt ovat keskenään yhteneväisiä. Ysitiimissä urheilijalta odotetaan jo jonkin verran elämänhallintataitoja ja sen tarkoitus on valmistella nuori itsenäistymiseen ja toisen asteen opintoja sekä arkiharjoittelua varten.

Antti Koramo yhdessä asiantuntijoiden kanssa vastaa alppihiihdon yläkouluvalmennuksesta ja leireistä.

Freeski yläkoululeireistä vastaa Juha Mourujärvi juha.mourujarvi@edukmo.fi

ALPPIHIIHDON VALTAKUNNALLISET YLÄKOULULEIRIT KAUDELLA 2022-2023

Yläkoululeiritys tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden opetella huippu-urheilijan elämää kouluvuoden aikana. Yläkoululeirityksessä nuoret opiskelevat, harjoittelevat ammattivalmentajien kanssa fysiikkaa sekä lajitaitoja ja saavat oppia elämäntaidoissa, ravitsemuksessa sekä psyykkisessä valmentautumisessa.

VRUA:n kansallinen yläkoululeiritys sisältää 5 leiriä, joista 3 on fysiikkaleirejä. Kansallisen yläkoulutiimin tarkoitus on antaa urheilijalle valmiuksia kohti kokonaisvaltaista urheilijan elämäntapaa sekä harjoittelua. Leireillä tehdään myös oman koulun antamia koulutehtäviä, joten leiriläisellä täytyy olla myös kiinnostusta hoitaa koulutehtävät leirien aikana. YKA-leiritys on matalan aloituskynnyksen leiritysmuoto, jonka läpikäyminen on suotavaa ennen ysitiimiin tai alppikouluun hakemista.

 

FREESKI YLÄKOULULEIRITYS KAUDELLA 2022-2023

- Freeski yläkoulutiimi on suunnattu 6-9 luokkalaisille.

Freeski yläkoulutoiminta on urheilijoille

- Haluavat kehittää lajitaitojaan systemaattisesti ja monipuolisesti.

- Ovat kiinnostuneet opiskelusta freeski-akatemiaan toiselle asteelle.

- Haluavat oppia lajista ja tavata muita lajin harrastajia.

- Talvikauden aikana neljä-viisi leiriä. 

- Kauden 2023-2024 haku auki 31.5.2023 asti.

- Lisätietoa valmentajilta juha.mourujarvi@edukmo.fi & Heikki.vallioniemi@edukmo.fi

LUMILAUTAILUN YLÄKOULULEIRILLE VUOKATTIIN

- Lumilautailun yläkoululeirit Vuokatissa on tarkoitettu lumilautailua aktiivisesti harrastaville yläkouluikäisille laskijoille, jotka haluavat oppia uutta sekä laskemisessa, että muussakin taitoharjoittelussa. Lumilautailun yläkoululeireillä harjoitellaan harjoittelemaan myös fyysisiä ominaisuuksia (esim. liikkuvuus ja voima) sekä opetellaan huoltamaan omaa kehoa, jotta voisimme välttää turhat loukkaantumiset. Leireillä tehdään myös oman koulun antamia koulutehtäviä, joten leiriläisellä täytyy olla myös kiinnostusta ja tsemppiä koulutehtävien tekemiseen.

- Täytä hakemuksesi 15.5.2021
mennessä.

- Hakuaika 1. – 15.5.2021

HAE MUKAAN

Hae mukaan täyttämällä hakulomake. Hakulomakkeelle pääset alla olevasta napista. Alaikäisen hakijan hakemuksen voimme ottaa käsittelyyn vasta, kun olemme vahvistaneet hakemuksen hakijan huoltajalta.

Scroll to Top