Sotkamon urheilulukion oppilaita palkittiin FLooran päivänä

Flooran päivänä perinteisesti palkitaan ja jaetaan stipendejä Sotkamon urheilulukion oppilaille, jotka ovat menestyneet niin opinnoissa, kuin myös urheilussa kuluvana lukuvuonna. Kiertopalkintojen ja stipendien historia yltää aina 90-luvulle asti ja nimilista menestystä saavuttaneista urheilijoista on varsin pitkä ja ansiokas.

Karin Kiulu – hiihtolajien yksi tunnetuimmista kiertopalkinnoista

Karin Kiulun on lahjoittanut hiihdon maailmanmestari Kari Härkönen ja palkinto annetaan ensimmäisen vuosikurssin pojalle, joka on parhaiten menestynyt sekä koulussa, että urheilussa. Karin Kiulun historia yltää aina 90-luvulle asti ja nimilista sen saavuttaneista urheilijoista on pitkä ja ansiokas. Tänä vuonna parhaiten menestynyt sekä koulussa, että urheilussa on Juho Hyyryläinen.

Sotkamon urheilulukion tukiyhdistyksen stipendi

Sotkamon urheilulukion tukiyhdistyksen stipendi annetaan ansiokkaasti ja menestyksekkäästi Sotkamon urheilulukiota edustaneelle urheilijalle. Nimilista stipendin saaneista urheilijoista on varsin vaikuttavaa luettavaa. Aiempina vuosina stipendin ovat saanet mm. Mari Eder, Martti Jylhä, Peetu Piiroinen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen, Rene Rinnekangas ja tänä vuonna nimensä tämän vaikuttavan listan jatkoksi ansiokkaasti saa Niko Anttola.

Sompalan Malja

Kiertopalkinto on saanut nimensä Vuokatin kampuksen asuntolasta sompalasta ja tämä palkinto annetaan toisen vuosikurssin tytölle, joka on eniten edistynyt lajissaan. Tänä vuonna kiertopalkintoon nimensä kaiverruttaa Selene Rossi.

Unskin Viistomaila

Kiertopalkinto on nimetty Sotkamon Jymyn pesäpallolegendan Unto Väisäsen mukaan. Unskin viistomaila jaetaan parhaalle tyttö- ja poikapesäpalloilijalle, jotka ovat urheilullisen menestyksen ohella hoitaneet koulunkäyntinsä erinomaisesti ja he ovat koulunsa- että lajinsa esimerkillisiä edustajia. Tämän vuoden koulunsa- että lajinsa esimerkillisiä edustajia ovat Nelli Huotari ja Eliel Koskela

Pasin Pytty

Kiertopalkinto on nimetty Sotkamon Jymyn pesäpallolegendan Pasi Vuorisen mukaan. Pasin Pytty jaetaan tyttö- ja poikapesäpalloilijalle, jotka ovat tunnollisia ja esimerkillisiä joukkuepelaajia. Näillä urheilijoilla on nöyrä ja kova vaatimustaso omaan urheilemista kohtaan, näyttäen arkitekemisellään esimerkkiä kanssa urheilijoille.  He huomioivat ja kannustavat muita kanssa sekä luovat positiivista ilmapiiriä yhteisöön sekä menestyvät niin urheilussa kuin koulussakin. Tämän vuoden tunnolliset ja esimerkilliset joukkuepelaajat ovat Kerttu Sippola ja Roope Seppänen.

Vuoden valmentaja

Uusin kiertopalkinto on vuoden valmentaja -kiertopalkinto. Palkintoa on jaettu vuodesta 2013 lähtien, jolloin menestyksekäs hiihtovalmentaja Esko Paavola kaiverrutti nimensä ensi kertaa kiertopalkintoon. Tänä vuonna palkinnon takanreunukselle saa Ville Maunuksela.

Palkitut urheilijat

Hiihtolajit

Karin KiuluEnsimmäisen vuosikurssin poika, joka on parhaiten menestynyt sekä koulussa että urheilussa

Juho Hyyryläinen

Sompalan Malja – Toisen vuosikurssin tyttö, joka on eniten edistynyt lajissaan vuoden aikana

Selene Rossi

SkiVOLA -stipendi – Tunnollinen harjoittelija

Ella-Noora Haapalehto ja Roope Niskanen

Urheilulukion tukiyhdistyksen stipendi – Parhaiten Sotkamon urheilulukiota edustanut

Niko Anttola

Vauhti Speed -stipendi (vuoteen 2021 saakka Patrol Stipendi ja vuoteen 2005 saakka Salomon) – Parhaiten menestynyt tyttö ja poika

Eevi-Inkeri Tossavainen ja Niko Anttola

Tour De Vuokatti voittajat

Linnea Salo ja Jesse Kähärä

Parhaiten menestynyt ampumahiihtäjä

Inka Hämäläinen

Skivola-stipendi – Tunnollinen harjoittelija (ampumahiihto)

Kaapo Saarinen

Pesäpallo

Unskin viistomaila – Paras tyttö- ja poikapesäpalloilija

Nelli Huotari ja Eliel Koskela

Pasin Pytty – Tyttö- ja poikapesäpalloilija, jotka ovat tunnollisia ja esimerkillisiä joukkuepelaajia

Kerttu Sippola ja Roope Seppänen

Scroll to Top