Freeski yläkoululeirit Rukalla

Freeski-yläkoululeirit Rukalla ovat tärkeä osa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Niiden tavoitteena on tuoda lajin tulevaisuuden lupaukset systemaattisen valmennuksen piiriin. Toiminta sopii urheilijoille, joilla on harrastustaustaa freeski-lajista ja jotka haluavat kehittää taitojaan edelleen. Yläkoulutoiminnassa opetetaan elämänhallintaa sekä urheilun, opiskelun ja levon yhdistämistä.

Lajitaidon kehittäminen on yläkoululeirien keskiössä. Leireillä harjoitellaan laskettelun perustaitoja ja lajisuorituksen teknisiä osa-alueita, kuten hyppyrille lähestymistä, ponnistamista, ilmalentoa ja alastuloa. Näiden taitojen hallinta on oleellista urheilijan kehittymiselle ja turvallisuudelle.

Kuva: Jussi Ovaskainen

Yläkoululeireillä pyritään myös vaalimaan nuorten urheilijoiden intoa lajia kohtaan. Heillä on mahdollisuus nähdä esikuviaan harjoittelemassa ja saada lisää motivaatiota omaan tekemiseensä. Valmentajille on palkitsevaa nähdä urheilijoiden kehitys ja oppiminen.

Freeski-lajin kulttuuri on rento ja mahdollistaa yksilöllisen ilmaisun. Yläkoulutoimintaa kehitetään jatkuvasti vastaamaan kansainvälisen tason vaatimuksia, mutta samalla pyritään vaalimaan lajin kulttuuria ja historiaa. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia ja Ski Sport Finland tekevät tiivistä yhteistyötä. Yhdessä toimintaa linjataan, ja yläkoulutoiminta toimii myös lahjakkuuksien tunnistamisessa.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia tukee urheilijoita heidän valitsemallaan polulla, olipa se urheilussa tai sen ulkopuolella. Yläkoulutoimintaan liittyminen on ensimmäinen askel urheilijan polulla.

Scroll to Top