Heikki Kettusesta jääkiekon lajivalmentaja Vuokatin kampukselle

Heikki Kettunen on nimitetty Vuokatin kampuksen jääkiekon lajivalmentajaksi ja Vuokattiin perustettavan U18 -joukkueen vastuuvalmentajaksi.

Heikki Kettunen on kokenut ja arvostettu jääkiekkovalmentaja, jolla on pitkä historia menestyksekkäästä valmennustyöstä eri ikäluokissa. Kettunen tulee vastaamaan nuorten urheilijoiden valmennuksesta ja kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Kokeneen valmentajan tärkeimpänä tehtävänä on valmistaa nuoria pelaajia tulevaisuuden haasteisiin, motivoiden ja innostaen nuoria urheilijoita kehittymään parhaaksi versiokseen.

Kettunen on seurannut viime vuosien ajan ilolla Vuokatin alueella tapahtuneita muutoksia, uudistuksia ja suunnitelmia. Tuorein, konkreettinen suunnitelma sai kokeneen valmentajan innostumaan toden teolla mahdollisuudesta päästä valmentamaan ja rakentamaan uudenlaista kiekkoympäristöä Vuokattiin.

– Innostuin välittömästi ajatuksesta. Useiden keskustelujen jälkeen tämä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tuorein uudistus on tietyllä tapaa, ja tässä muodossa, jopa ainutlaatuinen Suomessa. Erittäin mielenkiintoista päästä rakentamaan uutta polkua alusta alkaen loistavissa puitteissa, Kettunen kommentoi.

Jääkiekko täydentämään Vuokatin kampuksen toisen asteen toimintaa

Vuokatissa urheiluakatemiatoiminnalla on pitkä ja vahva historia lumilajien ja pesäpallon parissa. Viime vuosien aikana kehittyneet olosuhteet antavat nyt uudenlaisen mahdollisuuden avata ja laajentaa lajikirjoa.

– Kehittyneet olosuhteet, pitkäjänteinen työ eri urheilulajien parissa sekä alueellinen yhteistyö niin Vuokatti Sportin kuin Jyväskylän yliopistonkin kanssa antaa luontevan sysäyksen hypätä nyt myös jään ympärille, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian johtaja Janne Vuorinen kokee.

Täysin pystymetsästä ei Vuokatin kampuksella jääkiekon toimintaympäristöön käydä. Vuorinen uskoo, että jääkiekko tulee ottamaan vahvan aseman myös Vuokatissa.

– Meillä on pohjalla kaksi menestyksekästä vuotta jääkiekon yläkoululeiritystä, mikä on omiaan luomaan uskoa tähän projektiin, missä jäälajit otetaan vahvemmin mukaan lajitarjottimelle. Paikkakunnalta löytyy valmennusta, koulutusta sekä arjen hyvinvointia, mikä antaa myös jääkiekolle luontaista tartuntapintaa.

Vuokatin kampuksen urheiluakatemialaisten kilpailutoiminta

Vuokattiin perustettava U18 -ikäluokan jääkiekkojoukkue mahdollistaa urheiluakatemialaisten kilpailutoiminnan kaudesta 2023–2024 alkaen.U18-joukkue tulee olemaan nuorten, Vuokatin kampuksen akatemialahjakkuuksien kehittämisen kehto, jossa Kettusen johdolla pelaajat pystyvät kehittämään pelitaitojaan, taktiikkaansa ja henkistä kanttiaan.

Kettunen uskoo, että pelaajien kehittäminen edellyttää yksilöllistä huomiota ja erinomaista yhteistyötä joukkueen kanssa. Vastikään lajivalmentajaksi nimetty Kettunen odottaa jo innolla yhteistyötä nuorten pelaajien kanssa.

– Akatemiaympäristö antaa jo ison mahdollisuuden tuon ikäisille pelaajille. Täällä meillä on käytössä enemmän aikaa ja resursseja pelaajien yksilölliseen valmentamiseen kuin sellaisessa normaalissa ympäristössä, Kettunen summaa.

Paljon nähnyt kiekkomies haluaa rakentaa Vuokatin kampukselta myöhemmin maailmalle ponnistaville pelaajille tietynlaisen imagon.

 – Me halutaan luoda akatemian taustavoimien kanssa tulevaisuutta tukeva kiekkoilijan polku, minkä perustana on laadukas valmennus ja harjoittelu, opiskelu sekä kokonaisvaltainen arjenhallinta. Kun nuori jääkiekkoilija ponnistaa akatemian jälkeen eteenpäin urallaan, niin hänellä olisi avaimet urheilijana, jääkiekkoilijana ja ihmisenä. Nämä ovat tärkeitä elementtejä myös heille, jotka Vuokatin akatemiakasvatin leiriinsä myöhemmin ottaa.

Ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää urheilu ja koulutus

Kettusen nimitys on erinomainen uutinen Vuokatin kampuksen urheiluakatemian tuleville opiskelijoille. Vuokatti-Ruka urheiluakatemia, Sotkamon urheilulukio ja Kainuun ammattiopisto tarjoavat opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää korkeatasoinen urheilu ja laadukas koulutus. Akatemiaopiskelijat pääsevät nauttimaan korkeatasoisesta valmennuksesta, ammattitaitoisista opettajista sekä erinomaisesta yhteisöstä, joka tukee ja auttaa urheilijoita saavuttamaan unelmansa.

Lue lisää ja hae nyt mukaan!

Lisätietoja:

Janne Vuorinen
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian johtaja
045 130 3538
janne.vuorinen@vrua.fi

Heikki Kettunen
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajivalmentaja, Vuokatin kampus
U18 -joukkueen vastuuvalmentaja
040 041 1508

Scroll to Top