E-URHEILU

Vuokatti

E-urheilu

Oletko sinä seuraava huippulupaus e-urheilussa? Tähtäätkö FPS-pelisi huipulle?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille urheilijoille. Nyt uutena lajina Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan mukaan on ilmestynyt elektroninen urheilu.

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on kilpailullista videopelien pelaamista niin yksilö- kuin joukkuepeleissäkin. Lajina e-urheilu poikkeaa paljon perinteisestä urheilusta, mutta on viime vuosien aikana saavuttanut huikean suosion niin pelaajien kuin katsojienkin parissa ja vakiinnuttanut paikkansa urheilumaailman isoimpien lajien keskuudessa. E-urheilu pitää allaan monia eri alalajela eli genrejä. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia keskittyy FPS -, eli ensimmäisen persoonan ammuntapeleihin.

Tie elektronisen urheilun huipulle on vaativa, ja siksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tarjoaman valmennuksen tavoite on tukea nuorta kilpapelaajaa tämän polun varrella sekä kehittää pelaajan taitoja niin pelissä kuin pelin ulkopuolellakin. Pelaajalle tarjotaan loistavat harjoitustilat sekä monipuolinen valmennus, joka pitää sisällään niin yksilöllisen ja pelikohtaisen lajivalmennuksen, fyysisen ja mentaalisen valmennuksen, kuin tehokkaan ja terveellisen pelaamisen mahdollistavan elämänhallinnallisen valmennuksenkin.

Elektronisen urheilun yläkouluikäisille lupauksille on myös tarjolla leiritysmalli, jossa he saapuvat Vuokattiin aina viikoksi kerrallaan hoitaen samalla kouluasiansa oman koulunsa tehtävänantojen mukaisesti. Pelaamista on tarkoitus olla lähitulevaisuudessa tarjolla aivan yläkoulusta korkeakouluopintoihin asti!

OLOSUHTEET

Harjoituspaikka on tilava ja paikanpäälle on rakennettu valmiiksi loistavat ympäristöt pelaamiselle. Tiloista löytyy valmiiksi pelituolit, laadukkaat tietokoneet, 144hz näytöt sekä hiirimatot, näppäimistöt, hiiret ja kuulokkeet. Kuitenkin pelaaja voi käyttää hyvin omia kuulokkeitaan, näppäimistöä, hiirtään ja hiirimattoa. Ympäristö on todettu toimivaksi jo NeSA 2017 CSGO -turnauksessa, jossa Suomen huippujoukkueet ja muutama ulkomaalainen joukkue kilpailivat heinäkuussa 2017. Harjoituspaikka sijaitsee asuntolan välittömässä läheisyyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaa aikaa. Lisäksi alueelta löytyy huippuluokkaiset treeniolosuhteet oheisharjoitteluun.

Urheilija pystyy yhdistämään tasapainoisesti arjessaan tavoitteellisen urheilun sekä opiskelu- tai muun työuransa. Tutustu lisää kaksoisuraan.

Scroll to Top