OlympiaCastin vieraana Teemu Lemmettylä – mies, joka vastaa olympiamitaleita tuottavasta miljoonan euron tietopankista

https://www.olympiavalmennuskeskus.fi/vuokatti-ruka/olympiacastin-vieraana-teemu-lemmettyla-mies-joka-vastaa-olympiamitaleita-tuottavasta-miljoonan-euron-tietopankista/

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieras Teemu Lemmettylä on suomalaisen urheilun tuntematon moniottelija, jonka merkitys muun muassa maastohiihdon 2010-luvun menestyksen taustavaikuttajana on iso.

Teemu Lemmettylä on yksi maailman parhaista urheilijoista extreme-triathlonissa. Hän on myös paljon muuta; muun muassa korkeasti koulutettu tutkija, joka on juuri aloittanut tohtorin opinnot liikuntateknologian saralla.

Ennen kaikkea Lemmettylä on merkittävä tekijä Suomen 2010-luvun hiihto-, ampumahiihto ja yhdistetyn menestyksessä. Ilman pikkusuksen arvokisavalmistautumisen yhteistyöhankkeen projektipäällikkönä toimivaa Lemmettylää Iivo NiskanenKrista Pärmäkoski ja muut huippuhiihtäjämme antaisivat merkittävää tasoitusta muille kärkimaille olosuhteissa.

– Suksihuolto on tieteen, taiteen ja tuurin yhdistelmä. Kun keli on vakio, pystymme menemään pitkälti tieteen keinoin. Kun tiedetään, että keli vaihtuu, silloin tarvitaan taidetta. Kun keli muuttuu niin, että emme saa siitä kiinni, se on pitkälti tuuria. Aina se on jonkinlainen kombinaatio näistä. Runsaalla testaamisella pystytään minimoimaan taiteen ja tuurin vaikutusta, Lemmettylä avaa talvilajien maailmancup-kauden alla.

OlympiaCastin tuoreimmassa jaksossa kuopiolaislähtöinen Lemmettylä avaa, mitä kaikkea hänen työnsä pitää sisällään. Entä mitä pitää sisällään talvilajeja hyödyttävä tietokanta, jonka arvoksi Lemmettylä arvioi miljoona euroa?

Olympiacast: Teemu Lemmettylä

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.

Scroll to Top