Skeittiramppi on valmistunut Vuokatti-Ruka urheiluakatemian Kuusamon Nuottatien asuntolan pihalle

Rukan Alppihiihtoyhdistys ry:n anoi hanketukea Koillismaan Leader ry:ltä Skeittiramppi -investointiin syksyllä 2021.  Rampin rakentamista edellyttävä toimenpidelupa saatiin Kuusamon kaupungin rakennusvalvonnalta naapureiden kuulemisen jälkeen. Hankkeen viranomaispäätöksen jälkeen tehtiin maapohjatyöt lokakuun alussa 2021. Minirampin toimittajaksi valikoitui RS Parks Oy, jolla on kokemusta vastaavien skeittipaikkojen rakentamisesta. Elokuun alussa 2022 skeittiramppi kasattiin Nuottatielle Kuusamoon tarkkojen havainnekuvien avulla. Skeittiramppi otettiin käyttöön koulujen alettua.

Skeittiramppi hankkeen kustannusarvio on noin 12 000 €, johon yleishyödyllistä investointitukea on myönnetty 65 % syntyneistä kuluista. Omavastuu osuutta katetaan Lumihuiput -lehden tuotolla sekä yhdistyksen muulla varainhankinnalla.

Skeittiramppi palvelee kaikkia alueen skeittaajia, skuuttaajia ja rullaluistelijoita. Rampin tavoitteena on parantaa lähialueen harrastusmahdollisuuksia ja lisätä nuorten kokonaisliikunnan määrää.  Nuottatielle rakennettu skeittiramppi on matalankynnyksen skeittiramppi, joka toimii myös samalla alueen lähiliikuntapaikkana. Skeittaaminen on yhteisöllistä ja hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä alueen nuorten vapaa-ajanvietto mahdollisuuksia, yhteenkuuluvuutta ja sosiaalista kanssakäymistä. Skeittaaminen tukee myös urheilijoiden monipuolista harjoittelua ja motoristen taitojen kehittymistä. Hankkeen avulla pyritään myös lisäämään alueen kiinnostavuutta nuorten asuinalueena.


Scroll to Top