Hannu Airila suunnistusvalmentajaksi Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan

Viisinkertainen Jukola-voittaja Hannu Airila aloittaa syksyllä 2022 suunnistusvalmentajana Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa. Ohessa Hannun ajatuksia suunnistusvalmennuksesta ja lukioajasta. Suunnista sinäkin Sotkamon urheilulukioon!

Lukioaika on yksi tärkeimmistä ajanjaksoista urheilijaksi kasvamisessa, sillä lukioiässä fysiikka ja suunnistustaito kehittyvät vuosi vuodelta paremmaksi. Urheilulukiossa pääsee harjoittelemaan heti alusta asti päivittäin myös ikäluokkaa vanhempien urheilijoiden kanssa ja se on ainakin omalla kohdallani ollut yksi kehittymisen kulmakivistä.

Suunnistajalle valinta käydä urheilulukio on hyvä ja turvallinen askel urheilijan polulla. Lukion aikana opetellaan harjoittelemaan ja samalla tutustutaan omaan itseen ja omiin arvoihin. Urheilulukion aikana pääsee kokemaan, mitä tavoitteellinen harjoittelu on ja minkälaisia vaatimuksia kansalliselle tai kansainväliselle tasolle pääseminen edellyttää. Urheilulukion jälkeen voi hyvin myös vaihtaa suuntaa, jos urheilu ei olekaan elämässä se oma juttu. Takataskuun jää joka tapauksessa iso nippu ainutlaatuisia kokemuksia ja loppuelämän kestäviä ystävyyssuhteita.

Suunnistavalle nuorelle Vuokatti on hyvä paikka kasvaa ja kehittyä. Vierestä löytyvät MM-tason kartat ja maastot, joissa pääsee harjoittelemaan monipuolisesti niin vaativaa rinnesuunnistusta vaaroilla kuin käyräsuunnistusta vauhdikkailla kankailla. Vuoden 2013 Vuokatin MM-kisat olivat yksi oman urani päätavoitteista ja odotan innolla että pääsen jakamaan akatemiaurheilijoille silloin oppimiani taitoja. Kestävyysharjoitteluun Vuokatissa on tarjolla maailmanluokan osaamista ja tuoreita olympiamitalisteja lenkkiseuraksi muun muassa maastohiihdon puolelta.

Suosittelen lämpimästi jokaiselle nuorelle suunnistajalle urheilulukioon hakemista ja kerron mielelläni lisää Vuokatin mahdollisuuksista sekä omasta valmennusfilosofiastani. Muistathan, että urheilulukioon tai lukiovaihtoon voi hakea myös esimerkiksi ensimmäisen lukiovuoden jälkeen.

Hannu Airila
Kuvat Vuokatin MM-kisojen keskimatkan finaalista. Creditit SSL / Kimmo Hirvonen

Hannu Airila

hannu.airila@kalevanrasti.fi

p.050 3219714

Scroll to Top