Nuorten MM-kisat, NORJA, YHDYSVALLAT JA PUOLA

Nuorten MM-kisoja kisattiin kolmessa eri maassa, Norjassa, Yhdysvalloissa ja Puolassa. Norjassa kisailivat maastohiihtäjät, Yhdysvalloissa ampumahiihtäjät ja Puolassa yhdistetty. Alla valmentajien mietteitä kisoista!

Maija Holopainen, Ampumahiihdon valmentaja

Kisat meni kokonaisuutena hyvin. Akatemian urheilijoille mitali, Top 6 ja 2xtop 10 + alle 19-vuotiaiden viesteistä tytöille 4. sija ja pojille 5. sija. Mukaan mahtui myös kisoja joista opittiin enemmän kuin saatiin, mutta se kuuluu lajiin. Kokemuspankissa taas rutkasti enemmän ja EYOF- ja SM-kisoja kohti.

Antti Kuisma, Yhdistetyn valmentaja

Meillä valmistautuminen meni aikalailla nappiin. Reissu oli pitkä (3,5 viikkoa) ja tavoitteena oli ensin hakea kovia kisoja Continental cupissa ja sen jälkeen rauhoittua hyviin olosuhteisiin harjoittelemaan ja valmistautumaan MM-kisoihin. Tasonnosto urheilijoilta oli melkoinen näiden viikkojen aikana ja lisäksi hyvin sujuneet harjoitukset Zakopanessa kasvatti itseluottamusta. Mitali henkilökohtaisesta kisasta oli tavoitteena ja se toteutui, kiitos Pertun upeiden suoritusten. Myös joukkuepanos oli hyvä henk. koht. kisassa vaikka kaikki eivät ihan saaneet parhaita hyppyjä siihen. Sekajoukkuekilpailu oli mukava välietappi ja 4. sija siitä oli positiivinen signaali. Joukkuekilpailussa urheilijat onnistuivat mäessä omalle hyvälle tasolleen ja hiihdossa osui kaikki kohdalleen. Oltiin kultamitalitaistossa hyvin nopeasti mukana. Toteutettiin omaa suunnitelmaa ja onnistuttiin ladulla loistavasti. Ansaittu kultamitali hyvän taistelun jälkeen. Kaikin puolin onnistuneet kisat meiltä ja tästä on hyvä jatkaa kohti EYOF:iä ja tulevia koitoksia.

Ville Maunuksela, Maastohiihdon valmentaja

Kisaviikko alkoi Suomen joukkueelta hieman alavireisesti muutamien kaatumisten, välinerikkojen ja pitkän matkan juotto-ongelmienkin sävyttämänä. Saatiin joukkueen ilme kuitenkin käännettyä, kun pääsimme kisaamaan meille paremmin sopivalle perinteiselle hiihtotavalle ja kilpailumuotokin vaihtui väliaikalähdöksi. U23-sarjassa Arsi Ruuskanen näytti nuoremmille Suomen joukkueen jäsenille mallia, miten näitä kisoja hiihdetään ja avasi joukkueen mitalitilin MM-kultamitalilla!

Seuraavana aamuna Arsi oli muiden U23-sarjan miesten kanssa tekemässä huollon apuna voidetestiä U20-sarjan kisaa varten. U20-miesten kisassa Niko Anttola jatkoi joukkueen mitalisaaliin kartuttamista hopeamitalilla! U20 sarjan tytöt hiihtivät myös perinteisen normaalimatkan hienosti, parhaasta sijoituksesta vastasi Elsa Torvinen, hiihtämällä sijalle 13.

Kisojen viimeiset henkilökohtaiset mitalit jaettiin vapaan hiihtotavan sprinteistä. Kisarata oli nopea ja melko lyhyt, jonka vuoksi erot muodostuivat todella pieniksi. Parhaasta suomalais suorituksesta vastasi U20-sarjan Ike Melnits, joka taisteli itsensä finaalissa sijalle 4! Kisat päätti U23-sarjan sekaviesti, jossa Suomi sijoittui viidenneksi.

Kaiken kaikkiaan kisoissa koettiin tunteita melkoisella skaalalla! Mukaan mahtui mahtavia onnistumisia ja itsensä ylityksiä, sekä myös epäonnea ja muutamia alavireisiä suorituksia. Kaiken kaikkiaan kisoista jäi kuitenkin kokonaisuudessa hyvä maku ja viimeisinä kisapäivinä Suomen nuoret tekivät tulosta erityisesti joukkueena toinen toistaan auttaen ja kannustaen!