Vuokatti: Suomelle toinen voitto EYOF-turnauksessa

Suomi pelasi toisen ottelunsa EYOF-turnauksessa ja otti voiton Valko-Venäjästä 1-5.

Suomi sai keskiviikkoiltana vastaansa Valko-Venäjän. Ensimmäisessä erässä Suomi vei peliä, mutta erä päättyi maalittomana. Toisessa erässä maalihanat aukaisi Niko Minkkinen ajassa 27:20. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kasper Lundell iski lukemat 0-2:een ja erän lopussa Aleksanteri Kaskimäki onnistui maalinteossa ja erätauolle lähdettiin lukemissa 1-3.

Kolmannessa erässä Valko-Venäjä osui ylivoimalla ja teki avausmaalinsa ajassa 43:54. Vajaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua Lenni Hämeenaho lisäsi Suomen johtoa lukemiin 1-4 ja erän lopussa Jere Lassila laukoi alivoimalla tyhjään maaliin 1-5.

– Oli erinomainen ensimmäinen erä, tosi vahva erä meille. Valko-Venäjällä oli yksi maalipaikka, meillä yhdeksän. Vähän lisää huolellisuutta maalintekoon, niin numerot olisivat varmasti olleet ekan erän jälkeen meille suosiolliset. Erätauolla painotettiin kärsivällisyyttä, että pitää jaksaa jauhaa ja tehdä samoja asioita. Toisessa erässä saatiin kolme maalia tehtyä, mikä oli tärkeää pelin kannalta. Valko-Venäjällä oli siinä loppupuolella kaksi-kolme ihan laadukasta maalipaikkaa ja puhuttiinkin erätauolla, että ensin pitää pystyä puolustamaan ja sitten vasta hyökkäämään. Ehkä yksi turha jäähy ja ylivoiman kautta kaverille maali, kommentoi päävalmentaja Mika Marttila.

– Viisi tehtyä maalia, viimeinen toki tyhjiin, ja yksi päästetty. Kun yhden maalin päästää jääkiekko-ottelussa, niin silloin on aika vahvoilla. Pitää olla tulokseen tyytyväinen, samoin ensimmäisen erän energiseen otteeseen ja toisen erän tehokkuuteen. Kolmas erä oli pelillisesti suht tasainen, mutta kohtuullisen kypsästi pystyttiin pelaamaan.

Suomen maalilla varmoja otteita esittäneellä Eemil Vinnillä oli ensimmäisessä erässä vain kolme torjuntaa, mutta toisessa erässä Valko-Venäjä pääsi peliin mukaan ja sai useampia maalipaikkoja.

– Siinä pitää olla koko ajan hereillä, ettei tule yhtään nukahdusta ja ettei tule sellaisia turhia maaleja. Toinen erä oli niin sanotusti kiva erä, kun oli paljon hommia, hän kommentoi.

– Pelattiin hyvä kuusikymppinen. Oli helppo pelata itse tämän joukkueen takana, kun joukkuekin pelasi hyvin, otettiin tärkeät kolme pistettä. Kerätään tästä nälkää huomiselle ja käydään ottamassa huomenna hyvät kolme pistettä, hän kiteytti.

Torstaina Suomen joukkue kohtaa Tšekin klo 18:30 alkavassa ottelussa, jota voi seurata suorana osoitteesta https://www.is.fi/jaakiekko/ löytyvän linkin kautta.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään joulukuussa 2021 ja maaliskuussa 2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Kisat alkavat joulukuussa poikien jääkiekkoturnauksella, joka pelataan 12.-17.12.2021. Tulevat kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan 20.-25.3.2022 suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa: pojat pelaavat joulukuussa 2021 ja tytöt maalikuussa 2022. Mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)
Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu
Suomen pelien live-stream
Kaikki pelit nähtävillä täällä: https://eyof.tv/

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:                            

Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland
Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI
Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/

Suomen joukkueen yhteiset some-tunnisteet ovat:
#Vuokatti2022
#OlympicTeamFi

(Kuvat ja teksti: Suomen Olympiakomitean sivuilta)

Scroll to Top