Vuokatti: Suomi kaatoi Tshekin 4-3

Suomi kohtasi EYOF-kisojen kolmannessa ottelussaan Tshekin ja jatkoi turnausta voitokkaasti 4-3.

Suomi sai torstai-iltana vastaansa Tshekin EYOF-kisojen kolmannessa ottelussaan. Tiukan ja tapahtumarikkaan ottelun lopputuloksena Suomi otti tärkeät kolme pistettä ja kaatoi Tshekin lukemin 4-3. Maalinteon aloitti Tshekki ensimmäisen erän lopulla, mutta Suomi kavensi lukemat 1-1:en Otto Hokkasen maalilla vielä ennen erän loppua. Toisessa erässä Aleksanteri Kaskimäki vei Suomen johtoon ylivoimalla ajassa 28:53 ja Lenni Hämeenaho kaunisteli lukemat 3-1:en erän loppuminuuteilla. Kolmannessa erässä Kasper Lundell osui ylivoimalla ajassa 47:57. Tshekki teki vielä yhden maalin, joten lopputulokseksi kirjattiin 4-3.

Päävalmentaja Mika Marttila totesi, että illan peli oli tähän asti kovin, mikä oli jo ennalta odotettavissa. Hän kuvasi tshekkejä sitkeäksi ja fyysiseksi ryhmäksi, joka on vahva kamppailuissa.

– Aika tapahtumarikas peli oli, pelaajien tunteet olivat aika pinnassa. Kolmas peli meille, joten alkaa tietyllä lailla näkymään myös jaksaminen. Tshekeillä oli eilen lepopäivä ja meillä Valko-Venäjää vastaan kohtuullisen kova iltapeli. Opeteltiin johtoasemassa pelaamista, mikä on tärkeää prosessin kannalta. Neljä tehtyä maalia, se on hyvä määrä. Aika paljon oli tapahtumia, pitää kyllä nauhaa katsoa ja kelailla mitä kaikkea siellä oikein tapahtui, hän summasi.

– Nyt on luvassa lepoa ja hyvä palautuminen. Huomenna täytyy säästää aamulla ja päivällä energiaa ja illalla ladata peliin kaikki mitä löytyy. Silloin ratkaistaan turnauksen mestaruus, täytyy lyödä paras peli pintaan.

Myös joukkueen kapteeni Kaskimäki oli tyytyväinen peliin.

– Alku oli meiltä hyvä, sitten ote vähän lopahti, mutta pelattiin ihan hyvin koko peli. Vaikka kaveri pääsi siihen melkein rinnalle, niin ihan ehjä peli meiltä.

Tapahtumarikkaassa ottelussa nähtiin myös jäähyjä ja tunteiden kuumenemista.

– Alkoi olemaan vähän tökkimistä siinä molemmilla joukkueilla, mutta se on hyvä vaan, että on vähän tunnetta. Se on tämän jutun suola. Hyvin pidettiin kuitenkin pää kylmänä, eikä otettu turhia jäähyjä. Huomenna laitetaan peliin kaikki mehut mitä on jäljellä. Huomenna on iso päivä tulossa.

Perjantaina pelataan turnauksen viimeiset ottelut ja ratkaistaan mestaruus. Suomen joukkue saa vastaansa Venäjän klo 18:00 alkavassa ottelussa. Suora striimi löytyy osoitteesta https://www.is.fi/jaakiekko/.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään joulukuussa 2021 ja maaliskuussa 2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. Kisat alkavat joulukuussa poikien jääkiekkoturnauksella, joka pelataan 12.-17.12.2021. Tulevat kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kisattavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan 20.-25.3.2022 suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa: pojat pelaavat joulukuussa 2021 ja tytöt maalikuussa 2022. Mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

Olympiakomitean kisasivut (sivuilla mm. Suomen joukkue kokonaisuudessaan)
Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu
Suomen pelien live-stream
Kaikki pelit nähtävillä täällä: https://eyof.tv/

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:                            
Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland
Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI
Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/

Suomen joukkueen yhteiset some-tunnisteet ovat:
#Vuokatti2022
#OlympicTeamFiEYOF(Kuva ja teksti: Suomen Olympiakomitean sivuilta)

Scroll to Top